A porszórás, színterezés, porfestés.

Az elektrosztatikus porszórás, közismert nevén színterezés egy olyan technológia melynek során a tárgyak felületét egyenletes, vékony , műanyagbevonattal látják el. A mai korban a tárgyaknak nemcsak használhatónak és időtállónak kell lennie, hanem esztétikai szempontoknak is meg kell felelnie.  Ennek a technológiának nagy előnye, hogy a kézi festéssel ellentétben tizedmilliméterre egyforma réteget kap a munkadarab, és mivel a RAL színskála minden árnyalatában fel lehet vinni a műanyagbevonatot, ezért nagyon jól lehet alkalmazni bármilyen egyedi, illetve sorozatgyártásnál.

A porszórást (színterezést) GEMA  szórópisztollyal végezzük.

A felületkezelés igény szerint, zsírtalanítással, foszfátozással, szemcseszórással történik, mosó kádas, és szóró zsírtalanítással, a szabványoknak megfelelően Az egyedi daraboktól a nagy sorozatokig, minden méretű és formájú munkadarabokra számítunk, amelyek beférnek egy 6000mm X 2000mm X 2000mm kemencébe, amelynek teherbírása 1 tonna. Mi minden esetben kézi szórást vállalunk, ezzel is biztosítva az automata rendszerek hiányosságainak kiküszöbölését.

A porbeégetés gázzal működő kemencében, 150-200 C fok hőmérsékleten történik, ezzel is biztosítva, hogy minél kevesebb szennyező anyag jusson a kész termékre.